Om oss

Om vår drivkraft att stötta idrottare

Med en gedigen nutritionsbakgrund, både när det gäller utbildning och erfarenhet, har vi god kunskap om vad som krävs för att du ska svara optimalt på din träning och nå det träningssvar du är ute efter.

På ÖreSund Nutrition är vi specialiserade på idrottsnutrition och vi har under många år optimerat kosten för lag och enskilda idrottare.


Av erfarenhet vet vi att inte alla äter optimalt i relation till träningsbelastning. Istället för en positiv träningsutveckling kan följden bli ingen/utebliven prestationsförbättring och i värsta fall försämrad prestation och oönskade skador.


Som idrottare eller motionär vill du självklart få valuta för den träning du utför och då gäller det att kosten tillgodoser de krav som träningen ställer.  Vår drivkraft är möjligheten att stötta dig som idrottare och motionär att få ut maximalt av din träningsinsats.


Vi erbjuder stöd som rådgivare, föreläsare, och/eller utbildare inom idrottsnutrition.

Vi finns fysiskt i Öresundsregionen, därav namnet, men vi utför uppdrag i hela Sverige. Vidare sammanfattar Sund Nutrition det vi står för: balans, smarta val och ett glädjefyllt och avspänt förhållande till mat. 


Sara Rang

Utbildning

Nutritionist/näringsfysiolog via Stockholms universitet & Karolinska Institutet

IOC Diploma in Sports Nutrition – diplomerad idrottsnutritionist via Internationella Olympiska Kommittén (IOK)

Idrottsnutrition Umeå universitet

ISAK steg 1 certifiering


Bakgrund

Föreläsare och rådgivare inom kost och träning (idrottsnutrition) samt kost och hälsa sedan 2010. Hon var under många år del av SISU Idrottsutbildarna där den största målgruppen var unga idrottare. I sin roll som kostrådgivare har hon jobbat med både vardagsmotionärer och elitidrottare i varierande åldrar.


Sara har själv varit aktiv inom simning, tennis, fotboll och beachvolleyboll. Idag är det främst löpning och yoga som gäller men det blir även ett och annat simpass.